Detta är Svenska Parson Russell Terrierklubbens officiella hemsida


Svenska Parson Russell Terrierklubben
är ansluten till Svenska Kennelklubben och Svenska Terrierklubben



Text och bilder
© Svenska Parsonklubben

Kontakt via: webmaster@parsonklubben.se


Uppdateringsläge: Alla uppdateringar klara


Logotype Svenska Parson Russell Terrierklubben
Raskalas i Kumla (MH 2008)

För tredje gången gillt har Kumla BK anordnat MH för bara Parson russell terrier med Cilla Bergman i spetsen. Mentalbeskrivare var Bengt Gustavsson och provledare Susanne Eliasson.

Den 31 maj, en mycket varm och solig dag gick detta lilla raskalas av stapeln i Kumlaskogarna. Tio parsons var anmälda och alla beskrevs, inte ett enda bortfall! Hundarna var i varierande åldrar och de flesta från olika kennlar. Bengt tyckte hundarna höll en god kvalitét men… över lag så behövdes bättre lydnad. På grund av bristande lydnad i många fall tog hundarna längre tid på sig som resulterade i försening. I jämförelse med de två tidigare gångerna tyckte han dock att detta var den bästa hittills. I framtiden önskade han också att flera uppfödare kom och beskrev hela kullar, när det blir som idag, med enstaka individer i olika åldrar, kan det vara svårt att får en uppfattning om vad som är ”bra”. Men som sagt, många trevliga hundar beskrevs.

För mig var det första gången som jag var med och tittade på MH. Det var både kul och intressant att få följa samtliga tio ekipage under dagen. Alla hundar reagerade på olika sätt i olika situationer och jag tyckte man såg stor skillnad mellan yngre och äldre hundar. Att gå med och se på ett MH innan man själv går med sin hund är något som jag varmt kan rekommendera. Stressen och nervositeten hos dig som förare blir mindre vilket hunden väl känner av.

Det blev en lång och varm dag, men det var det värt!

Text och foto: Eva Bjärud

MH Kumla 2008

MH Kumla 2008

MH Kumla 2008

MH Kumla 2008

MH Kumla 2008