Arkiv 2008

Promenad i december

På annandagen var det 7 st parsons och en liten kusin Fritz (bichon frisé) som gav sig ut i Bokskogen för att förbränna lite av julmaten. En strålande fin dag och en skön promenad fick vi. På bilden syns Popper, Jonte och Henke på bakre raden och Fritz, Tesla, Russin och Kim på främre raden. På bilden saknas Doris som också var med idag.

Promenad i november

Novembers parsonpromenad bjöd på ett ganska härligt höstväder. Till träffen kom 9 hundar, Kasper, Doris, Henke, Teddy, Jonte, Popper, Tesla, Russin och Kim. Tack för idag!

Rasmonter på Malmö Valp

Malmö Valp gick av stapeln den 9 nov. och även detta år var Parsonklubben representerad med sin rasmonter. Thomas och Marina satte upp montern och stog där med sin Kira medans vi som hade Parsonvalpar gick i ringen. Sen blev dom avlösta av Ulla, Stellan, Anette, Anja och Parsonvalparna Theo och Tikka. Vi konstaterade att Thomas hade rätt, det var mindre besökare än vanligt men en del var istället riktigt intresserade och vi fick även hälsofrågor av några som haft raser med problem vilket jag som sittandes i Avelskommittéen tyckte var intressant att diskutera. Micke kom med sin familj och vi delade på resten av dagen så alla han titta lite. Vi hjälptes åt att plocka ner montern och allt fungerade bra. Det var en trevlig dag med glada svansviftare överallt.

Jaktmässa i Bosjökloster

Parsonklubben var representerad på Jakt- och Fiskemässan på Bosjökloster i Skåne 30-31/8.Helgen bjöd på strålande sol både lördag och söndag och mässan var väldigt välbesökt. På övre terrassen där rasmontrarna var placerade, fanns även en uppvisningsplan där det bland annat visades retriever-övningar, olika skolor av hunddressyr, terrier-race, apporteringstävling och rasparad. I övrigt fanns nog allt man kunde önska sig som jägare eller fiskare. Tack till alla som hjälpte till att visa upp mässans snyggaste rasmonter med finfina demohundar och trevliga människor.

Promenad i juli

Sista helgen i juli var det två tappra hundar (Casper & Kim) som trotsade hettan och gick parsonpromenaden. Aktivitetsansvarig hade meddelat förhinder pga valpar, men sju personer träffades i skogen och promenerade ändå. Tack Iréne för bild och rapport.

 

Promenad i juni

En tapper skara sågs i Bokskogen sista söndagen i juni. Kim, Jonte, Russin, Popper & Kasper, med 8 personer.

 

Grythelg 6-8 juni

Det är svårt att kort sammanfatta helgen, men det kom 10 hundar till träning och det var allt från rutinerade provklara hundar till helt gröna unga hundar som skulle bekanta sig med Mr G för första gången. Fredag och lördag tränades det i grytet, några hundar provade på hur det är att hälsa på ett par livs levande vildsvin i hägn och samtliga deltagare blev nog ganska knottbitna.

På söndagen var det dags för Parsonklubbens första grytprov i egen regi och vi hade 17 starter fördelat på 15 hundar. 7 karaktärsprov, 8 grytanlagsprov sprängare och två anlagsprov grytdelen för två tyska jaktterriers. Tyvärr kommer tyskarnas prov inte att få räknas, enligt ny information från provansvarig i SvTek 080610, eftersom dessa prov tydligen måste vara i TJTK’s regi. Övriga prov kommer att skickas in till SvTek och SGK för registrering.

Vi fick gott betyg från både helgens tränare, domaren och kommissarien för vårt sätt att organisera och arrangera provet, så vi är välkomna tillbaka att göra om det när tillfälle ges. Tack till alla deltagare och ett särskilt tack till Cid som är vår ovärderliga hjälp i grytfrågor i söder.

Promenad i mars

30:e mars hade vi vår månadspromenad i Torup. Det var faktiskt lite vårlikt och inte så himla kallt längre. 9 parsons med vidhängande människor kom till skogen.

 

Promenad i februari

Februaris parsonpromenad i syd kunde bjuda på vårväder. Lite blåsigt, men ganska behaglig tvåsiffrig (!) temperatur. 9 hundar hade fått med sina ägare och några till ut i skogen idag. På bilden är det lite missvisande, för det är inte säkert att det är rätt ägare till de olika hundarna, men de är iallafall från vänster (om jag fått det rätt): Kim, Popper, Russin, Jonte, Kasper, Kia, Doris, Henke och Betty. I mars hoppas vi på att få se lite fler vårtecken än de små vilda snödropparna som Peter hittade idag.

Promenad i januari

Till årets första parsonpromenad kom det 8 hundar! Peter Ahlgren hade fått ta på sig att vikariera som ansvarig, eftersom både Anette och Malin var på parsonklubbens konferens och årsmöte i Mariannelund denna helgen.