Min lydnadsparson Assar

Min parson Assar är 2,5 år. När han kom till mig var mina ambitioner att gå lite kurser för att ha kul med min hund och få bra vardagslydnad på honom.

 

Jag tränar lydnad på Kumla BK och där har mina väldigt duktiga instruktörer och supertrevliga klubbkamrater hjälpt mig massor och peppat mig till att börja tävla. Jag bestämde mig för att prova på nu i höstas och lyckades få ett första pris och en andra placering redan första tävlingen!

 

Framgången gav naturligtvis blodad tand och nu har jag startat för sista gången den här terminen och lyckats få ett LP1! Jätte kul! Assar är en hund som ÄLSKAR att träna. Vi kan hålla på i timmar! Jag upplever honom som en otroligt arbetsvillig, läraktig och intelligent hund (vad nu intelligens är..)

 

Det har hittills varit väldigt lätt att lära honom nya moment och han vill verkligen göra rätt. När han väl kan något nytt kan vi träna på det i evigheter för han tycker att det är så roligt att lyckas göra det jag ber honom om. Jag tränar förutom lydnad även spår och agility. Tanken är att vi i vår ska tävla även i dessa grenar. Det är bara att spotta i nävarna och träna vidare!!

 

Min lydnadsparson Assar
Medlemsinloggning
 
 
Registrera mig
Glömt lösenord

Författare

Anna Björkman

Tidigare bidrag

Bild: Min jaktparson Vinnie
Min jaktparson Vinnie >>