Väst: Inomhusträning 6/12

Söndagen den 6/12 flyr vi höstmörkret och ägnar oss åt aktiviteter innomhus i Fristads Hundskolas lokaler! Vi har lokalen mellan kl. 14 och 17 och tänkte ägna oss åt utställningsträning (på förfrågan). Agilityhinder och andra tillbehör för hundträning finns också på plats så någon mer rolig aktivitet kommer vi även att ha under dagen! Vi kommer behöva ta en liten summa pengar för träningen eftersom vi hyr lokalen. 300:- delat på X antal deltagare.

För vägbeskrivning: www.fristadshundskola.com/Fristads_Hundskola/V%C3%A4gbeskrivning.html

Anmäl dig till Lina eller Marianne!Uppdaterad: 2009-11-21
Väst: Rapport från Promenaden i november
Väst: Rapport från Promenaden i november

Söndagen den 15/11 hade vi parsonpromenad vid Pickesjön i Borås. Nio Parsons, en Jack Russell, två Border Collies och åtta människor blev vi till slut!Uppdaterad: 2009-11-21
Väst: Monterhjälp sökes till MyDog 7-10/1

Den 7-10 januari 2010 är det dags för den stora hundutställningen MyDog i Göteborg. Vi i Parsonklubben ska ha en rasmonter där vi presenterar vår ras. Därför behövs nu duktiga människor och hundar som kan stå i montern och representera och tala om Parson Russell Terriern på ett informativt sätt! Montern ska vara bemannad kl 9-17 alla fyra dagarna så vi behöver vara några stycken som står där!

Som "monterpersonal" får man inträdet betalt, äran att bära parsonklubbens snygga t-shirt som kommer att finnas till låns och tillfället att tala om våra snygga, smarta och coola hundar .

Även hundar med förare kan ev. komma att behövas till rasparaden där man visar upp de olika raserna, men mer information om det kommer. 

Anmäl intresse till Marianne eller Lina.Uppdaterad: 2009-11-09
Väst: Greyhoundrace i Borås
Väst: Vi hade Greyhoundrace i Borås

Så var vi idag (1 juli) och tränade våra hundar att springa det beryktade terrierracet. Åtta Parsons med ägare dök upp på Borås greyhound park och på köpet två stycken Jack Russells! Efter de stora jättarna (läs greyhounds) hade gjort sitt på banan fick våra små vita chansen. Alla verkade tycka att det var kul! Vissa var kanske lite mer skeptiska än andra men alla sprang de efter "haren" (som för övrigt är en vit plastpåse i strimlor, se fotot). På bilden ser ni Beda och Boozer i full galopp på jakt efter "haren".

Tack alla som kom, tror nog vi gör det här fler gånger! 

Marianne och LinaUppdaterad: 2009-07-05
Väst: Intresse för grytträning?

Vi planerar att ha en dag med grytträning. Datum är ej bestämt ännu, men intresseanmälan tas tacksamt emot!Uppdaterad: 2009-07-05
Väst: Parsonpromenad i maj
Väst: Parsonpromenad i maj

Parsonpromenaden 17/5 drog trots annons med kort varsel 7 människor och 9 Parsons! De som var med var Anna med Tilda och Vira, Paula med Boozer, Carina med Paycheck och Fia, Marianne med Sven, Lina och Henrik med Dolly, Bobo och Lovis samt Frida, som höll i kameran.

Vi hade tur med vädret och gick en promenix på Bråt, regementets gamla tränings plats, i strålande solsken. Badnymfen Vira fick chans att bada i viskan och svalka sig! De andra doppade tassarna.

Förutom en snok (som alla först trodde var en huggorm!) stötte vi på ett gäng med paintball-killar med gevären i högsta hugg en bit in i promenaden. Då ingen av oss kände för att få grön-rosa-blå prickiga hundar eller kläder bestämde vi oss för att gå en rejäl sväng runt dessa. Carina gick i täten och annonserade om våran ankomst så att vi inte skulle hamna i korselden. Det är bra att ha dessa röstresurser till hands ibland

Tack till er som kom! Till alla som ville komma men hade andra planer för helgen, vi kör fler gånger!

Marianne och LinaUppdaterad: 2009-05-19