Min blivande jaktparson Ziggy

Här är några bilder på min blivande jaktparson Ziggy.

 

Tanken var att skaffa en liten pigg och smidig hund att ha till jakt och mycket annat. Vad kan då vara mera rätt än en Parson?!

 

I början av juli 2003 var det dags att fara iväg till uppfödaren och hämta hem den söta lilla valpen som snabbt fick smeknamnet Ziggy. Han visade sig ha en stor vilja (ovanligt?) och en charmig sida som gjorde att omgivning föll pladask för denna lilla varelse. Ziggy växte sig större och större och är idag, drygt 7 månader gammal, nästan fullstor. Han gillar att testa "gränserna" om vad som är tillåtet att göra, ett normalt inslag i vardagen. Vad gör väl det, man är ju en lycklig parson ägare ändå.

 

Ziggy har under hösten varit med på älgjaktspass och gått ett "skarpt" eftersök på älg. Han har också gjort några "stöt" på råddjur. Inget djur har fällts vid Ziggys insats (ännu) men det har dykt upp tillfällen för honom att "bita" i nyfält vilt = lycklig hund. Det verkar också vara så att han känner på sig när det är jakt på gång när matte klär på sig de där gröna kläderna och han själv får på sig sitt orangefärgade jakthalsband. Han gör sig redo i hallen när bössan tas fram och läggs i fraktfodralet. Sen bär det av till skogs.

 

I och med att han fortfarande är ung, är det mest en inskolning i jakt som det handlat om i höst. Att få Ziggy att trivas i skogsterrängen, vilket i och för sig varit rätt lätt.

 

Utöver jakten så ägnar vi oss åt spår- och lydnadsträning och till våren väntar den spännande träningen i gryt.

 

Min parson Ziggy tränar spår

 

Spårträning

 

Foto: Tina Englund, november 2003.

 

Min parson Ziggy på älgpass

 

Älgpasset

 

Foto: Tina Englund, oktober 2003.

 

Min parson Ziggy med nyfälld älg

 

Nyfälld älg

 

Foto: Claes Henning, oktober 2003.

 

Min parson Ziggy smakar på rådjur

 

Smakat på nyfällt råddjur

 

Foto: Tina Englund, november 2003.
Medlemsinloggning
 
 
Registrera mig
Glömt lösenord

Författare

Tina Englund

Tidigare bidrag

Bild: Min vampyrparson Yasmin
Min vampyrparson Yasmin >>