En parson i landslaget?

Spänningen stiger - en parson är på väg in i aglititylandslaget...?

 

Hallå Anna Käll - matte till vårt agilityfenomen Tilda - hur går det med uttagningen till agilitylandslaget?

 

Jo då, än är inte loppet kört, av 20 aspiranter är det cirka tio som har någon chans och vi är med bland dem.

 

Fantastiskt kul - vad är det som återstår innan vi i parsonklubben kan göra vågen och känna oss representerade på högsta agilitynivå?

 

Vi har kört fyra uttagningslopp och nu återstår två stycken i Borås där det mesta avgörs i poäng, sen väljer ledningen om några skulle ha samma poäng.

 

Hur mycket har ni tränat under våren?

 

Det har varit ont om tävlingar på gott och ont, så det har blivit en hel del ganska strukturerad träning. Förra året så tog min andra tik, Vira, ganska mycket tid, eftersom hon var unghund. Men i år har Tilda fått mer kvalitativ träning.

 

När timar de sista uttagningsloppen då – dvs. när får vi veta om ”vi” är med? Hur följer man händelseutvecklingen?

 

30 juni och 1 juli är loppen i Borås, sen ska allt vara klart med besked till den 20 Juli enligt Landslagsledningen. Poängtabellen ligger på SBK:s hemsida. Den uppdateras antagligen snart efter sista loppen, sen är det som sagt ledningen som avgör det sista.

 

Spännande! Vad är den största utmaningen för dig och Tilda i nuläget?

 

Hopploppet i Borås är det viktigaste, sen ska vi försöka bättre agilitypoängen också, man får räkna bort ett lopp i varje "gren". Fyra stycken tas ut som ordinarie och 3 stycken blir reserver. Alla 7 ska vara med på läger som anordnas på SBK:s nya tillhåll utanför Uppsala i början på september. De fyra ordinarie ingår i truppen som åker till VM i Hamar i slutet på September och Nordiska Mästerskapen. Sen på VM så är det en som bara springer individuellt och en som bara springer lag, men det blir nog överkurs att förklara...

 

Ett är säkert - vi håller tummarna och önskar er lycka till!

 

Tack - det känns skönt att veta.

 

Intervjuare Annica A

 

 

Foto Anna Käll

Medlemsinloggning
 
 
Registrera mig
Glömt lösenord