Min anti-utställningsparson Jim

Den första "aktivitet" jag och Jim började med var utställning. Premiären ägde rum i februari 2001 i Sollentuna badmintonhall för valpar 4-6 månader. Helt omöjligt att visa detta lilla yrväder men ett HP fick vi! Sen slutade tställningsframgångarna. Punkt slut.

 

Jim är i skrivande stund precis fyllda tre år och har ställts ut totalt 24 gånger på officiella och inofficiella (drive-in:s) och vi har med några få undantag aldrig vunnit över någon annan hund. Någon gång har vi inte kommit sist, men de gångerna är lätträknade! På de 12 officiella vi deltagit på har Jim fått en 1:a en gång och då av en domare som gav alla hundar 1:or, i övrigt samlar vi på blå band (2:or) och har en gång fått en 3:a också när han rymde ur utställningskopplet (uuuuggghh, det var *inte* kul alls).

 

Jag har flertalet gånger lagt utställningsgrejjen på hyllan men gör något tappert försök varje år nu "på gamla dar" men med samma resultat - ett nytt blått band. Eftersom jag bor 10 minuter från Terrierklubbens utställning i Hallstahammar brukar jag ställa upp där. Så även i år. Inför årets utställning tog jag till "proffs-hjälp". Laila Rantanen både trimmade hund och ringtränade matte. Ingen skuld ska läggas på Laila - men det blev ytterligare ett blått band till samlingen.

 

Det är ju lite ironiskt att min hund, som inte är ens i närheten av ett CK, är den hund som förekommer mest i CK-boken. Hur kan det komma sig då? Jo, (här kommer en liten hemlis) alla hundar som saknar bild har ju en "fantombild" och det är Jim (hehe).

 

 

Foto: Laila Rantanen, sommaren 2002

 

 

Originalet till "Bild saknas" i CK-boken
Medlemsinloggning
 
 
Registrera mig
Glömt lösenord

Författare

Lena Lindström

Tidigare bidrag

Bild: Min kaptensparson Selma
Min kaptensparson Selma >>